PÄÄPORTIN INFO
MAIN GATE INFO
Tel: +358 2 837 1000
Mob. +358 44 793 4700

  • Suomi
  • englanti
 • Rauman satamasovellus laajenee valtakunnalliseksi

  Thursday   12.11.2020

  CB EfficientFlow -projektin tulokset hyödyksi koko Suomen merenkululle.

  CB EfficientFlow -projektissa kehitetty Rauman Sataman satamasovellus on laajenemassa piakkoin valtakunnalliseksi. Marraskuussa 2020 päättyvän CB EfficientFlow -projektin tuotoksena syntynyttä satamasovellusta lähdetään kehittämään seuraavaksi eteenpäin Vessel Traffic Services Finland Oy:n (VTS Finland)  ja Unikie Oy:n jatkokehityshankkeessa, jossa tavoitteena on jakaa sovellusta jatkossa kaikkiin Suomen satamiin.

  Lähes kolme vuotta kestäneessä CB EfficientFlow -projektissa tavoitteena on ollut edistää meriliikenteen hallintaa, jossa on parannettu etenkin tiedonvaihtoa eri satamatoimijoiden välillä. EfficientFlow -projektissa mukana kumppaneina ovat olleet Satakunnan ammattikorkeakoulu, Rauman ja Gävlen satamat, Ruotsin merenkulkulaitos sekä VTS Finland.

  ”Nyt esitelty lopputulema on upea esimerkki kansainvälisesti – suomalais-ruotsalaisella yhteistyöllä luotu suunnitelma käytännöllisestä satamasovelluksesta, minkä suomalainen it-talo toteutti, ja jota nyt ollaan ottamassa Suomessa maanlaajuisesti käyttöön. Myös Ruotsissa sovellus on jo Gävlen sataman käytössä ja nähtäväksi jää leviääkö se siellä Suomen tavoin koko maahan”, summaa SAMK:n merenkulun hankepäällikkö Heikki Koivisto.

  Central Baltic EfficientFlow -projektin kärkihankkeena olleessa satamasovelluksen kehitystyössä on Satakunnan ammattikorkeakoulun vetämänä (SAMK) käyty läpi muun muassa satamien parhaita käytänteitä, tutkittu koko logistiikkaketjua mereltä sisämaahan ja satamapalvelujen tarjoamisen puitteiden muutoksen vaikutusta sekä kehitetty mobiilisovellus sataman toimijoiden käyttöön.

  ”Uusi satamasovellus on ensimmäinen laatuaan koko Suomessa ja todellinen esimerkki digitaalisuuden tuomista mahdollisuuksista merilogistiikan saralla. Tässä vaiheessa haluammekin SAMK:n puolelta välittää lämpimät kiitokset kaikille yhteistyökumppaneille. Myös Rauman Sataman eri toimijat, agentit, hinaajat ja luotsit ovat antaneet projektille täyden tukensa ja ilman heidän panostaan ei satamasovellusta oltaisikaan nyt laajentamassa valtakunnalliseksi niin valmiina kuin se nyt jo on”, jatkaa Heikki Koivisto.