PÄÄPORTIN INFO
Tel: +358 2 837 1000
Mob. +358 44 793 4700
gate@portofrauma.com

Kysyntä Raumalla on yllättänyt positiivisesti

Tuesday   28.01.2020

Konttikuljetuksiin erikoistunut Speed Oy avasi toimipisteen Rauman satamassa puoli vuotta sitten. Raumalle yrityksen houkutteli sataman kehittyminen ja liikenteen vilkastuminen entisestään.

–Olemme ajaneet kontteja Rauman kautta yli 20 vuoden ajan ja nyt oli korkea aika asettua tänne pysyvämmin. Kysynnän kasvu jo tämän puolen vuoden aikana on todella yllättänyt meidän positiivisesti, kertoo Speed Oy:n toimitusjohtaja Tuomo Vallas.

Rauman satama on yrityksen neljäs toimipiste Helsingin, Kotkan ja Hollolan rinnalla. Asiakaspalvelu paikan päällä on lisännyt Speed Oy:n asiakaskunnan kiinnostusta konttikuljetuksiin Rauman kautta. 

–Asiakkaamme ovat globaalisti toimivia logistiikkayhtiöitä, maailman suurimpia konttivarustamoja ja huolintaliikkeitä, joiden kanssa meillä on ollut kuljetussopimukset jo 27 vuoden ajan.

Yli 30 vuotta satamien kanssa toiminut Tuomo Vallas uskoo, että vauhti vain kiihtyy Raumalla ja volyymit kasvavat edelleen.

–Rauman satama on investoinut päättäväisesti ja luonut näin loistavan toimintaympäristön alueelle. Sataman konttiliikenne on viimeisen 10 vuoden aikana kasvanut 50 prosenttia.

Satamassa on hyvä yhteishenki

Maaliskuussa Speed Oy:n Rauman toimipisteen vilkkaassa asiakaspalvelussa aloittanut Satu Laine kehuu sataman yhteisöllisyyttä.

–Meidät on otettu tosi hyvin vastaan, ihmiset ovat avuliaita ja tunsimme heti kuuluvamme yhteisöön. Teemme paljon yhteistyötä sataman porttien sisällä muun muassa markkinointi- ja turvallisuusasioissa.

Asiakaspalvelutyön ohella Eurassa syntynyt nykyinen raumalainen Satu Laine toimii Speed Oy:n yhteyshenkilönä ja markkinoijana Satakunnassa.

Suunnannäyttäjänä ympäristöasioissa

Speed Oy on ollut vahvasti mukana tutkimus- ja kehitystyössä kohti puhtaampia ja tehokkaampia kuljetusmuotoja. Ympäristöasiat näkyvät Tuomo Vallaksen mukaan vahvasti yrityksen investointiohjelmassa.

–Koko toimialallamme on ilmassa muutos kohti vihreämpää tulevaisuutta ja me haluamme olla yhtenä suunnannäyttäjänä. Eko-rekkojen ansiosta olemme saavuttaneet 5 vuoden aikana yli 40 prosentin säästöt kasvihuonepäästöihin. Ensi vuoden alussa meillä on yli 20 omaa Eko-rekkaa.

Speed Oy on 1992 perustettu, yksityisessä omistuksessa oleva kuljetusalan ammattilainen. Yrityksen toimiala on merikonttien kuljetus ja kuljetuksia tehdään kaikista Suomen konttisatamista.