PÄÄPORTIN INFO
Tel: +358 2 837 1000
Mob. +358 44 793 4700
gate@portofrauma.com

Usein kysyttyä

Alta löydät vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin, kuten.

PÄÄSY SATAMA-ALUEELLE

 1. Mistä voin pyytää kulkuluvan päästäkseni satama-alueelle? 
  Satama-alueella liikkuminen on sallittu vain Rauman Satama Oy:n tai sen valtuuttaman tahon myöntämällä kulkuluvalla. Satamaan pyrkivien henkilöiden on pyydettäessä voitava esittää henkilöllisyystodistus ja syy satamakäyntiinsä. Ilman pätevää syytä satama-alueella liikkuminen on kielletty. Rauman satamassa on käytössä hajautettu kulunvalvontajärjestelmä, eli satama-alueella olevat yritykset vastaavat itse kulkulupatietojen ajan tasalla pitämisestä kulunvalvontajärjestelmässä, ota siis suoraan yhteyttä isäntäyritykseesi.
 2. Yrityksemme/koulumme haluaisi järjestää tutustumiskäynnin Rauman satamaan. Miten pääsemme tutustumaan?
  Suljetulle satama-alueelle ei pääse ilman kulkulupaa. Ota yhteyttä satamatoimistoon, puh. +358 (0)2 83711.
 3. Mitä turvavarusteita Rauman satamassa vaaditaan?
  Koko sataman alueella on käytettävä CE-merkittyä näkyvää (EN ISO 20471) huomiovaatetusta (huomioliivi tai vastaava). Satamanpitäjän hallinnoimilla laiturialueilla työskenneltäessä tulee huomiovaatetuksen lisäksi käyttää myös turvakenkiä ja kypärää. Terminaalialueiden suoja- ja turvavaatetuksen määrittelystä vastaa kukin terminaalioperaattori. Jalankulkijoiden ja kevyen liikenteen on alueella liikkuessaan käytettävä sille varattuja ja merkittyjä kulkureittejä sekä CE-merkittyä näkyvää (EN ISO 20471) huomiovaatetusta (huomioliivi tai vastaava).
 4. Mikä on nopeusrajoitus satamassa? 
  Hakunintiellä nopeusrajoitus on 40 km/h, portti- ja laiturialueilla 30 km/h sekä konttiterminaalissa 20 km/h. Satama-alueella noudatetaan normaaleja liikennesääntöjä ja -merkkejä.

ALUKSET

 1. Aion vierailla aluksella, joka saapuu Rauman satamaan. Mistä tiedän, mihin laituriin ja milloin alus saapuu? Miten pääsen alukselle ja mihin voin pysäköidä autoni? 
  Saapuvien alusten tiedot voit tarkistaa laivalistasta. Voit myös soittaa ja tiedustella asiaa satamavalvonnasta puh. +358 (0)500 597 579 tai kulunvalvonnasta puh. +358 (0)44 793 4700. Vierailua varten tarvitset kulkuluvan, ks. edellinen vastaus. Lisäksi vierailu aluksilla vaatii, että alus on laiturissa ja pystyt osoittamaan henkilön, jota olet tulossa tapaamaan. Aluksen on myös lähetettävä pääportille miehistöluettelo ja vierailijalista. Katso tästä kartasta henkilöautojen sallitut pysäköintipaikat laiturialueilla.
 2. Olen tulossa satamaan aluksella. Onko kaupungin keskusta kävelymatkan päässä?
  Rauman keskustaan on matkaa noin kolme kilometriä.
 3. Mistä voin tarkistaa alusmaksun suuruuden? Entä tavaramaksun?
  Alusmaksun veloitusperusteena on aluksen nettovetoisuus sekä kiinnitys- tai irrotusajankohta. Tavaramaksun  veloitusperusteena on tavaran bruttopaino, ellei palveluhinnastossa ole toisin määrätty. Tavaramaksun määrään vaikuttaa myös kuljetettavan tavaran sisältö. Tarkemmat tiedot löytyvät palveluhinnastosta, jonka voit pyytää osoitteesta laskutus@portofrauma.com.

HUVIVENEET

 1. Miten varaan huvivenepaikan Raumalta?
  Katso ohjeet täältä

TAVARANKULJETUS

 1. Olen tilannut ulkomailta kontin ja työkoneen, jotka tuodaan laivalla Rauman satamaan. Mistä voin kysellä lisätietoja? 
  Lastin purku aluksesta tapahtuu satamaoperaattorin toimesta. Voit ottaa yhteyttä alueella toimivaan satamaoperaattoriin, Euroports Rauma Oy:n.
 2. Haluaisin kuljettaa kontissa tavaraa ulkomaille, keneltä saisin lisätietoja?
  Alueella toimiva satamaoperaattori, Euroports Rauma Oy, vastaa mielellään tiedusteluusi tavaran kuljetukseen. Satamaoperaattorin toimialaan kuuluvat niin lastinkäsittely, varastointi, huolinta, varustamopalvelut, kansainväliset kuljetukset kuin tullivarastopalvelutkin.

YLEISTÄ

 1. Milloin merimieskirkko on avoinna ja missä se sijaitsee? 
  Merimieskirkko Rauman satamassa on avoinna ma-pe klo 18-22. Lisätietoja voi tiedustella osoitteesta rauma@merimieskirkko.fi.  Merimieskirkko sijaitsee Rauman Satama Oy:n varikolla, Isohakunintiellä.
 2. Miksi sataman nimessä satama on välillä pienellä, välillä isolla alkukirjaimella? 
  Satamasta puhuttaessa käytetään kahta muotoa siten, että sataman ollessa pienellä kirjaimella puhutaan koko satama-alueesta, kun taas isolla kirjaimella puhuttaessa tarkoitetaan Rauman Satama Oy:tä.

Toivottavasti löysit etsimäsi kotisivuiltamme. Tarvittaessa kysy lisää satamatoimistosta, 
puh. +358(0)2 83711 tai office@portofrauma.com.