PÄÄPORTIN INFO
MAIN GATE INFO
Tel: +358 2 837 1000
Mob. +358 44 793 4700

  • Suomi
  • englanti
 • Kulkuluvat

  Pääsy Rauman satama-alueelle edellyttää automaattisen kulunvalvontajärjestelmän mukaista kulkulupaa. Alla yleiset kulkulupaohjeet. Täsmäohjeita löydät vasemman puolen valikosta.

  Pyydä kulkulupa yrityksestä, johon olet tulossa asioimaan. Satamaan pyrkiessäsi tai alueella kulkiessasi esitä tarvittaessa henkilöllisyystodistus sekä satamakäyntisi tarkoitus.

  Jos kulkuluvassa esiintyy ongelmia, joita isäntäyritys ei pysty ratkomaan, voit selvittää asiasi pääportin infossa, jossa sinulle voidaan harkinnanvaraisesti myöntää kertaluontoinen kulkulupa.

  Kulkuluvan haltijana vastaat itse kulkuluvastasi sekä satama-alueelle tuomistasi matkustajista. Kulkulupaa ei saa luovuttaa kenellekään toiselle ja satama-alueella liikut luvan tehneen yrityksen vastuulla.

  Vierailu aluksilla vaatii, että alus on laiturissa ja pystyt osoittamaan henkilön, jota olet tulossa tapaamaan. Aluksen on lähetettävä pääportille miehistöluettelo ja vierailijalista.

  KULKULUVAT

  Satama-alueella liikkuminen on sallittu vain Rauman Satama Oy:n tai sen valtuuttaman tahon myöntämällä kulkuluvalla. Satamaan pyrkivien henkilöiden on pyydettäessä voitava esittää henkilöllisyystodistus ja syy satamakäyntiinsä. Ilman pätevää syytä satama-alueella liikkuminen on kielletty. Rauman satamassa on käytössä hajautettu kulunvalvontajärjestelmä, eli satama-alueella olevat yritykset vastaavat itse kulkulupatietojen ajan tasalla pitämisestä kulunvalvontajärjestelmässä. Kulkuluvan haltija on vastuussa omasta kulkuluvastaan ja se voidaan evätä tai peruuttaa tapauskohtaisesti joko väliaikaisesti tai pysyvästi. Tähän voi johtaa esimerkiksi kulkuluvan väärinkäyttö tai turvallisuus-, nopeus- ja pysäköintimääräysten laiminlyönti.

  PORTIT

  Satama-alueella on käytössä kolme eri porttia, Hakunintien pääportti sekä erilliset kemikaali- ja öljylaiturin portit.

  Pääportilla ajoneuvosi tunnistetaan rekisterikilvestä ja sisäänpääsy onnistuu, jos kulkulupa on kunnossa ja rekisterikilpi on puhdas. Jalankulkijan ja pyöräilijän sisäänpääsy onnistuu henkilöportista avaimenperätunnisteella, jonka voit hankkia isäntäyrityksesi kautta.

  Kemikaali- ja öljylaiturien portit toimivat tunnisteella, jonka voit lunastaa vierailusi isännältä tai pääportin infosta. Etäportit voidaan harkinnanvaraisesti avata etäyhteydellä pääportilta, jos kulkulupa on kunnossa. Soita tällöin pääportille porttipuhelimella tai omalla puhelimellasi. Ajo kemikaali- ja öljylaitureille on kielletty laivan ollessa lastaamassa tai purkamassa.