PÄÄPORTIN INFO
Tel: +358 2 837 1000
Mob. +358 44 793 4700
gate@portofrauma.com

Rauman satamasta rahti liikkuu ripeästi maailmalle ja kotimaahan

ALUSLIIKENNE

Rauman satamaan pääsee Rihtniemen kautta (12 metrin syväväylä, 14 meripeninkulmaa) sekä Valkeakarin kautta (7,5 metrin syväväylä, 6,8 meripeninkulmaa). 

Linjaliikenneaikataulusta löydät Rauman satamaan saapuvien alusten lähtösatamat, varustamot, alusten saapumis- ja lähtöpäivät sekä alustyypit. Huom. muutokset mahdollisia.

Satamasta on viikoittain 18 lähtöä Euroopan satamiin sekä kuukausittain 5 lähtöä USA:han. Konttiyhteydet Eurooppaan ja valtameren yli maailmalle kulkevat Euroopan valtamerisatamien, kuten Rotterdamin, Amsterdamin, Antwerpenin, Hampurin ja Bremerhavenin kautta. Tiheät lähdöt Rauman satamasta helpottavat asiakasyritysten liiketoimintaa, sillä rahtia ei tarvitse turhaan seisottaa varastoissa. Katso lisää Konttiliikenteen reittikartasta sekä Roro-liikenteen reittikartasta.

VALTATIET

Valtatie 8 yhdistää tärkeänä tavara- ja henkilöliikenneväylänä Pohjanlahden rannikon kaupungit Turusta Rauman ja Porin kautta Ouluun ja edelleen Tornioon. Tien varrella olevien satamien kautta kulkee noin 40 % Suomen tuonti- ja vientikuljetuksista. Valtatie 12 kulkee Raumalta Huittisten, Tampereen ja Lahden kautta Kouvolaan. Uusi yhteys Rauman satamaan valtatiellä 12 valmistui vuonna 2008. Turkuun on matkaa noin 90 km, Poriin 45 km, Tampereelle 140 km.

RAUTATIET

Rauman satamaan johtava Rauma–Kokemäki -rataosuus kuuluu runkoverkkoon ja sitä pitkin kulkee rahtia hyvin vilkkaasti, vuosittain n. 3 milj. tonnia. Rauma–Jämsänjokilaakso -rata on yksi Suomen tärkeimmistä tavarankuljetusradoista erityisesti paperinkuljetusreittinä. Ratojen akselipaino mahdollistaa monipuoliset kuljetukset logistiikan ja teollisuuden tarpeisiin.

LISÄKSI

Satamapalvelut sekä portti- ja turvajärjestelyt toimivat joustavasti ja joutuisasti. Rahti liikkuu Rauman satamassa kellon ympäri viikon jokaisena päivänä (24/7).