PÄÄPORTIN INFO
Tel: +358 2 837 1000
Mob. +358 44 793 4700
gate@portofrauma.com

Rauman sataman seuraavaa laajennushanketta koskeva sopimus on allekirjoitettu

Friday   08.05.2020

Petäjäsen rakennusvaiheet 2, 3 ja 4

Ulko-Petäjäsen Rauman satamakentän laajennushanke jatkuu. Laajennusalueen vaiheet 2 ja 3 on juuri saatu päätökseen, ja seuraava vaihe 4 alkaa lokakuun alussa. Petäjäs 4 -hankintasopimus on allekirjoitettu Terramare Oy: n kanssa.

”Aloitimme keväällä 2016 suuren investoinnin, väylän syventämisen ja konttiterminaalin, johon kuului kaksi vuotta sitten valmistunut Petäjäs Phase 1, ja vaiheet 2 ja 3 ovat nyt valmiita luovutettavaksi käyttäjille. Nyt alkava Petäjäs 4 valmistuu kesällä 2021, Rauman Satama Oy: n toimitusjohtaja Hannu Asumalahti sanoo.

– Vaiheet 2 ja 3 toteutti Työntekijäjärjestö Petäjäs, joka koostui Vilppulan Kivijaloste Oy: stä, Kaivinkoneurakointi Juha Lönnqvist Oy: stä ja Maanrakennus Mikko Tiensuu Oy: stä. Sopimus alkoi keväällä 2018, ja se saatiin päätökseen alkuperäisessä aikataulussa ja kustannusarvio 12,5 miljoonaa, josta olemme erittäin tyytyväisiä, Asumalahti toteaa.

Maa- ja vesirakennustyöt ovat noin 16 miljoonaa

Petäjäs 4 tuo tarvittavan lisäkentän satamaan noin kuusi hehtaaria.

– Laajennusta tarvitaan, koska edelliset vaiheet ovat jo vuokrattu kokonaan. Satamalla oli pitkä kausi ilman laajennuksia, ja nyt kaikki lisätilat on vuokrattu nopeasti. Vaiheelle 4 on jo ollut kysyntää, Asumalahti vahvistaa.

Asumalahden mukaan uusi kenttätila tuo kokonaan uutta toimintaa satama-alueelle ja lisää siten työpaikkoja ja aktiivisuutta Rauman alueella. Hankkeen kokonaiskustannusarvio on noin 18,5 miljoonaa euroa, josta nyt aloitettavan sopimuksen osuus on noin 16 miljoonaa euroa.

–Sopimus koskee maa- ja vesirakennustöitä, ja kokonaisarvio sisältää myös saastuneen ruoppauspalon käsittelyn sekä päällystys- ja valaistustyöt. Täyttöalue on rakennettava tuodusta louhoksesta, mikä pidentää sopimuksen voimassaoloaikaa ja on suuri kustannuserä.

Terramare Oy: n toimitusjohtajan Hannu Tomperin mukaan Petäjäs 4 -sopimus on tärkeä Terramare Oy: lle ja oikein laitteille.

”Aloitamme laitteiden mobilisoinnin lokakuun alussa ja ruoppauksessa käytämme ruoppaaja Kahmari 2: ta ja neljää hinattavaa lastia. Louhoksen jälkitäyttö tehdään yhteistyössä paikallisten urakoitsijoiden kanssa. Pyrimme varmistamaan, että ruoppaamisen ja louhinnan aiheuttamat häiriöt pidetään satamatoiminnoissa mahdollisimman pieninä.

Lisätietoja antaa toimitusjohtaja Hannu Asumalahti, puh. 050 3039700.

Rauman satama on Suomen kolmanneksi suurin konttisatama, jonka vuosittainen rahtiliikenne on noin 6 miljoonaa euroa. tonnia. Viime vuosina satama on investoinut mm. syventämällä syvää vesitietä ja laajentamalla konttiterminaalia. Rauman Satama Oy on Rauman kaupungin tytäryhtiö, jolla on noin 30 työntekijää.